6. 4. 2015

Recept z Heroltic: rajčata s vajíčkem

Tento jednoduchý leč lahodný recept z domácí čínské kuchyně připravíte za pár minut a nebudete k němu potřebovat žádné exotické ingredience. Na první pohled může připomínat naše lečo, ale nenechte se zmýlit, opravdu chutná jinak a i ti, kteří lečo s vajíčkem nemají si na tomto jídle pochutnávají.

Přísady: rajcata s vajickem ingredience

4 větší rajčata
2 až 3 vajíčka
1 svazek jarní cibulky
cca 5 stroužků česneku 
sůl
olej
 

Postup:

1) Rajčata spaříme vroucí vodou, necháme chvíli stát, poté oloupeme a nakrájíme na osminy. Cibulku nakrájíme na větší kolečka a česnek na plátky.

2) Vajíčka rozmícháme a na rozpáleném oleji uděláme omeletu. Když je hotová, natrháme ji a dáme na stranu. Olej by měl být pořádně rozpálen tak, aby se na omeletě vytvářely bubliny, tehdy bude vajíčko hezky nadýchané.  

3) Znovu rozehřejeme olej, orestujeme cibulku s česnekem a přidáme rajčata. Chvíli je restujeme a dusíme do měkka, rajčata by měla pustit šťávu.

4) Přidáme natrhanou omeletu, chvíli ještě restujeme a nakonec podle chuti osolíme.

 Tip:

1. Pokud jsou rajčata kyselá, můžeme přidat při dušení trochu cukru.

2. Můžete na konci pokapat sezamovým olejem nebo můžete dochutit čerstvou bazalkou.

rajcata s vajickem

Autor: Zuzana Franklinová