31. 1. 2015

Recept z Heroltic: smažené krevety v těstíčku s celerem

INGREDIENCE: 

Směs A krevety 01

  • krevety: očistíme od krusty 

Těstíčko:

  • hladká mouka
  • škrob (nejlépe kukuřičný
    na přípravu masa)
  • vajíčka
  • pepř
  • šťáva ze zázvoru

Směs B

  • celer řapíkatý: nakrájený našikmo
    na cca 1 cm široké kousky
  • mrkev: nakrájená na cca 1 cm široká kolečka
  • zázvor: nakrájený najemno
  • česnek: nakrájený na plátky
  • cibulka: nakrájená na kolečka
  • světlá sójová omáčka
  • cukr
  • sůl
  • škrob

POSTUP:

1. Z polohrubé mouky a škrobu v poměru 4:1 a z vajíček namícháme řídké těstíčko (pokud dáme 4 velké lžíce mouky a 1 lžíci škrobu, smícháme se 3 vejci, množství těstíčka namíchejte podle potřeby). Těstíčko musí být úplně hladké bez hrudek. Přidáme pepř a zázvorovou šťávu a opět pořádně promícháme.

2. Krevety obalíme v těstíčku a osmažíme v oleji tak, že je po jedné do oleje házíme, a když zhnědnou, vytahujeme. Osmažené krevety dáme zatím na stranu.

3. Na čisté pánvi rozehřejeme olej a orestujeme zázvor, česnek a cibulku.

4. Přidáme řapíkatý celer, chvíli mícháme a podlijeme sójovou omáčkou. Opět chvíli mícháme, zalijeme vodou, ochutíme trochou cukru a osolíme.

5. Když se začne voda vařit, přidáme krevety v těstíčku a škrob rozpuštěný ve vodě. Pořádně promícháme a je hotovo.

krevety 0
krevety 2
krevety 3krevety 4

Autor: Zuzana Franklinová