31. 1. 2015

Recept z Heroltic: lehce pikantní kuřecí salátek

INGREDIENCE:

  • kuřecí maso (např. stehenní řízky bez kosti): nakrájíme na malé cca 3 cm kousky
  • mrkev: nakrájíme na plátky tenké cca 2 mm
  • celer řapíkatý: nakrájíme našikmo, na proužky cca 1 cm široké
  • houby „Jidášovo ucho“: nejlépe den předem namočíme do studené vody a dáme odstát do chladu
  • jarní cibulka: nakrájíme na cca 1 cm proužky
  • česnek: nakrájený na silnější plátky
  • zázvor: nakrájený najemno
  • světlá sójová omáčka
  • chilli papričky
  • sůl

 POSTUP:

1. Na mírně rozehřátý olej postupně přidáváme zázvor, část z nakrájené cibulky, nakrájené chilli papričky a kuřecí maso. Dobře promícháme a po deseti minutách přilijeme světlou sójovou omáčku. Za občasného míchání dusíme dalších deset minut, osolíme a dusíme ještě asi pět minut.

2. Přidáme mrkev a celer a mícháme cca 10 minut.

3. Jidášovo ucho pořádně propláchneme ve studené vodě, natrháme na menší kousky a přidáme do směsi.

4. Po několika minutách přidáme cibulku a česnek, dosolíme, chvíli necháme ještě vařit a je hotovo.

duolajiao_01

duolajiao_02

duolajiao_03

duolajiao_04

Autor: Zuzana Franklinová