31. 1. 2015

Recept z Heroltic: pomalu vařené maso na červeno (Hongshaorou)

hongshaorou

INGREDIENCE:

  • vepřový bůček: nakrájený na kostky cca 2x3x4 cm
  • vepřová žebra

Směs A:

  • čerstvý zázvor: nakrájený na velké tenké plátky
  • cibule: nakrájená na čtvrt kolečka
  • česnek: stroužky rozpůlené
  • jarní cibulka: nakrájená na šikmo na cca 5 cm dlouhé kusy
  • feferonky 
  • olej
  • světlá sójová omáčka

Směs B:

  • brambory: nakrájené na kostky
  • mrkev: nakrájená na podobně velké kousky jako brambory
  • sůl

POSTUP:

1. Vepřový bůček a žebra vaříme 5 minut, poté vodu vylejeme a ještě dvakrát maso propláchneme, nejlépe teplou vodou. Vodu slijeme a na ohni za občasného míchání necháme vyvařit zbytek vody.

2. Přidáme směs A i s olejem a přibližně dalších deset minut mícháme. V průběhu míchání přidáváme světlou sójovou omáčku a nakonec zalejeme vodou.

3. Vaříme půl hodiny, přidáme směs B a vaříme další půl hodinu. Nakonec podle chuti dosolíme. 

Autor: Zuzana Franklinová