31. 1. 2015

Recept z Heroltic: salát z naklepané okurky (Pai huanggua)

Naše soustředění nejsou jenom o cvičení. Když k tomu máme podmínky, vaříme si sami, hlavně jídla z čínské kuchyně. Jsou to opravdové dobroty, přitom jsou hodně výživné a recepty celkem jednoduché.

paihuanggua_01
  • salátová okurka
  • česnek
  • jarní cibulka
  • chilli papričky 
  • světlá sójová omáčka
  • sezamový olej 
  • rýžový ocet
  • sůl

Všeho v přiměřeném množství.

POSTUP:

1. Plochou stranou širokého nože naklepeme okurku, aby popraskala, a nakrájíme na kolečka cca 1 cm široké. Nemáte-li čínský sekáček, můžete použít prkénko.

2. Stroužky česneku rozkrojíme podélně napůl a pak na cca 1 mm plátky.

3. Cibulku nakrájíme najemno.

4. Chilli papričky nakrájíme na kolečka.

5. Ingredience smícháme, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej a rýžový ocet, pořádně promícháme a necháme půl hodiny uležet.

TIP:

1. Do salátu můžete přidat i uzené tofu nakrájené na kostičky přibližně stejné velikosti jako jsou kolečka okurky.

2. Sójová omáčka je sama o sobě dost slaná, proto solte opatrně. 

paihuanggua_02

paihuanggua_03

Autor: Zuzana Franklinová